Verwarmde motorhandschoenen.

De laatste tijd hoor ik steeds vaker motorijders praten over verwarmde motorhandschoenen. Hierdoor dacht ik, laat ik dit zelf eens gaan uitproberen en mijn ervaring delen met de mensen die twijfelen. Zelf dacht ik: verwarmde handschoenen horen niet bij een motorrijder. Een motorrijder moet gewoon standaard motorkleding hebben zonder bijzondere dingen. Tot ik zelf met -8°C voor het eerst op mijn motor reed..

winter1

De test

Toen mijn verwarmde motorhandschoenen werden bezorgd ben ik eerst de omschrijving gaan lezen. Hierin stond dat het gevoel in je vingers verbeterd door een betere doorbloeding. Daarnaast zijn deze handschoenen voorzien van een isolerend en waterdicht membraan. Nou, dit klinkt allemaal goed, maar nu de test.

Een dag later was het zover, ik ging met -5°C op de motor zitten. Tot mijn eigen verbazing werkte deze handschoenen perfect. Mijn handen bleven warm en ik had veel meer gevoel in mijn vingers. Dit is toch fijn tijdens een lange motortocht. Normaal heb ik binnen een half uur koude handen en heb ik geen gevoel meer in mijn vingers. Nu heb ik een uur op de motor gezeten zonder ook maar enig moment gehinderd te worden door koude handen. Ik durf dus wel te zeggen dat verwarmde handschoenen werken en ideaal zijn voor de langere motortochten in de winter. Voortaan raad ik het dan ook iedereen aan.