Populaire urn thema’s; de mini urn

De medewerkers van UitvaartUniq.nl adviseren u graag tijdens de, vaak lastige & emotionele, zoektocht naar een perfect passende urn. In een serie blogartikelen behandelen we diverse populaire urn thema’s. Dit keer de mini urn; Een urn thema waarbij een subtiele vorm van asbestemming, met een symbolische hoeveelheid as van uw overleden dierbare, centraal staat. logo (5)

De mini urn is in een aantal jaren aan een enorme opmars begonnen en is 1 van de meest populaire ‘urn typen’ in Nederland. De mini urn is oorspronkelijk gericht op de ‘overige nabestaanden’. Waarbij het van oudsher gewoonte is dat 1 iemand de volledige hoeveelheid as in een mooie, grote urn bewaard, hebben vaak meerdere mensen de behoefte aan een persoonlijke en tastbare herinnering. Speciaal voor de overige nabestaanden, die ook graag een persoonlijk aandenken inclusief asbestemming wensen, is de mini urn ontstaan. Hierbij was er in de beginfase van de mini urn veelal sprake van een ‘grote urn’ met een kleine mini urn variant (in dezelfde stijl). Hierbij hebben de andere nabestaanden ook een tastbare herinnering inclusief een kleine, symbolische, hoeveelheid as. Deze type mini urnen zijn nog steeds verkrijgbaar, waarbij populaire urn modellen vaak in 2, 3 of zelfs wel 4 afmetingen geproduceerd worden.duo-urnen

Tegenwoordig echter wordt er ook steeds vaker gekozen voor alleen een mini urn, waarbij de grootste hoeveelheid as van een overleden dierbare wordt verstrooid op een speciale plek, of wordt teruggegeven aan de aarde met een speciale bio / eco urn. De mini urn is een stuk minder aanwezig dan de ‘grotere variant’ en de behoefte aan een kleine, subtiele vorm van asbestemming is voor veel mensen wenselijk. Een mini urn sluit prachtig aan bij deze behoefte, waarbij er ook een grotere hoeveelheid aan ‘mini urn varianten’ ontstaan is. Zo zijn er mini urnen te verkrijgen in alle soorten en maten, vormen en kleuren, stijlen en materialen en vindt u altijd wel een mini urn die past bij uw specifieke wensen.

Over UitvaartUniq.nl.

Mini urnen bij UitvaartUniq.nl; Voor een subtiele, maar dierbare herinnering. UitvaartUniq.nl is de Nr.1 uitvaart webwinkel van Nederland. Wij leveren prachtige uitvaartartikelen, voor een dierbare herinnering. Naast een uniek assortiment van urnen en assieraden, bieden wij ook grafdecoratie artikelen. Wij staan voor kwaliteit & eerlijke prijzen; U vindt bij ons altijd een uitvaartartikel naar wens. U vindt op onze webshop een prachtige collectie mini urnen. Mocht u een persoonlijk advies wensen, neem dan contact met ons op. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.